Spulleboel

Het internet staat er vól mee, online marktplaatsen waar je al dan niet tegen vergoeding je spullen kunt aanbieden ter verkoop, verhuur of gewoon om gratis weg te geven. Hoe kom je er dan achter welke marktplaats voor jou de beste is? Is het je alleen te doen om geld te verdienen of ben jij óók iemand die verder kijkt dan de "mighty euro"?

Spulleboel waagt zich op onbekend terrein, ontwikkelt haar website op basis van Open Source met als Ultiem doel ooit de grootste te worden en toch klein te blijven. Waanzin? Onmogelijk? Wie weet.... niet proberen is in ieder geval geen optie en dus wordt er een Open Source "Blog" domein aan de Open Source "Core" website toegevoegd. Met meer content en informatie hopelijk ook steeds meer zichtbaarheid op het World Wide Web en bereikt deze nieuwe marktplaats geinteresseerden die de Spulleboel gedachte(n) wel zien zitten.

Spulleboel gedachte?

Jazeker! Spulleboel probeert een aantal verschillende idealen invulling te geven. Zie het maar als een manier om een steentje bij te dragen aan een betere, mooiere wereld waar mens en maatschappij minder gefocussed zijn op "geld" en waar méér oog is voor onderlinge relaties, anderen helpen én met meer verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving een gebalanceerd leven leiden.

Klinkt wat "zweverig"?

Kan zijn, het woord "ideaal" is natuurlijk niet voor niets boven komen drijven in het taalgebruik maar dat weerhoudt Spulleboel er niet van een poging te wagen! Bij Spulleboel draait het erom om met andere mensen spullen te kunnen delen door deze gratis of voor een vriendenprijs aan te bieden. Tevens is één van de beweegredenen het een halt toeroepen van onze huidige "wegwerp" maatschappij wat een méér negatief effect op onze aarde heeft dan menigeen zich dagelijks bewust van is. Hergebruik, recycling, een manier van leven die een positieve bijdrage levert en 'bespaart' in plaats van 'kost' leidt tot meer tevredenheid.  Draag ook een steentje bij en stal je overbodige spullen (gratis) uit op Spulleboel om anderen er een plezier mee te doen en ga vooral eerst bestaande spullen zoeken in plaats van elke keer maar weer iets nieuws te kopen!