Over ons

Een marktplaats geboren uit idealen met een maatschappelijk doel

Cover Image

Spulleboel is gericht op maatschappelijk belang

Onze maatschappij is sinds het einde van De Tweede Wereldoorlog door alle voorspoed en welvaart veranderd in een 'wegwerp' maatschappij. De snelheid waarmee wij tegenwoordig spullen vervangen en (onnodige) spullen verzamelen is nog nooit zo hoog geweest en dat heeft gevolgen. Eén van de gevolgen is dat er door dit gedrag een forse aanslag wordt gepleegd op o.a. onze natuurlijke bronnen, hier moeten we wat mee. Spulleboel hoopt door het promoten en stimuleren van hergebruik van spullen een positieve bijdrage te leveren aan het verlagen van deze destructieve roofbouw snelheid.

Spulleboel is een particulier initiatief zónder commercieel belang
Het voelt als David vs. Goliath, een onmogelijke en ongelijke strijd in het terugdringen van de zucht naar winst en het inzetten op 'bewust kiezen' maar dat weerhoud Spulleboel er niet van van om een poging te doen! Spulleboel staat voor méér dan een online marktplaats, Spulleboel staat voor een toekomst waar hele andere waarden gelden om naar te streven, winst / geld speelt daar een ondergeschikte rol. Elkaar helpen door o.a. het respecteren van gebruikte spullen en andere mensen deze voor weinig aanbieden of zelfs gratis te geven. En in datzelfde kader wil Spulleboel zichzelf ook profileren, gratis, eenvoudig, bereikbaar, laagdrempelig en met minstens dezelfde functionaliteiten als andere, meer commerciele advertentie websites.

Spulleboel is een gastvrij platform waar ELKE Nederlandse inwoner welkom is
Oké, dat geldt voor de andere advertentie websites waarschijnlijk ook maar Spulleboel probeert hier écht onderscheidend in te zijn door niet alles over te laten aan automatische (gebrekkige) vertalingen. Door de website ook in bijv. het Engels aan te bieden hopen we onze slecht Nederlands lezende medelanders ook te bereiken en laagdrempeliger te zijn. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om prijzen van advertenties in elke gewenste munteenheid te kunnen bekijken, geconverteerd op basis van frequent bijgewerkte wisselkoersen.

 

Doe mee, steun de idealen en start vandaag nog je eigen GRATIS Spulleboel winkel!

 

De volgende websites helpen ons met onze 'link' bekendheid: