Bewust gekozen...

Toelichting van het Spulleboel logo ontwerp.

Spulleboel
Cover Image

Het Spulleboel logo heeft een vrij lange weg afgelegd alvorens er is besloten om het ontwerp uiteindelijk te gaan gebruiken. We willen graag dat het logo een positieve uitstraling heeft en onze idealen vertegenwoordigt. Het actief bijwonen van het Spulleboel onderliggende platform forum was de trigger om samen met een grafisch designer in zee te gaan om te kijken of we zonder het betalen van een hoofdprijs een leuk, origineel maar vooral ook uniek ogend logo konden realiseren waar mensen tevens een persoonlijkheid in zouden terugzien die tot de verbeelding spreekt en mensen aanspreekt.

Een ontwerp-op-afstand, internationaal karakter en enkel via email is na maanden het huidige Spulleboel logo ontstaan. In eerste instantie was het gevoel dat dit het nog net niet was en er is nooit meer iets mee gedaan tót we er toch nog eens over zijn gaan nadenken en besloten om "Spulleboel", de doopnaam van ons 'wezentje', een kans te geven op het www podium te gaan 'stralen'.

Spulleboel heeft bewust een brede glimlach en twee "Thumbs-Up" gekregen om de vreugde van het hergebruik van spullen te tonen. Het voorkomen van zinloze verspilling en anderen blij kunnen maken met jouw overbodige spullen geeft een blij, positief en opgeruimd gevoel waar je vrolijk van word. De kleur groen is uiteraard ook een bewuste keuze, "ECO friendly" is al jaren een begrip en zal vast ook nog zeker jaren een begrip blijven om rekening mee te houden, het groen van Spulleboel staat dus voor ECO friendly. ECO wordt verder ondersteund door het recycling symbool op de 'borst', hergebruik is geen optie maar een verstandige keuze!

Oud én Jong! Spulleboel moet zowel ouderen als jongeren prikkelen en aanspreken, de inzet van de sportieve opvallende rode gympies is bedoeld om niet alleen de 'verstandige' volwassenen aan te spreken maar ook onze jeugd. Jong geleerd is oud gedaan.

Spulleboel is een groen blad dat letterlijk handen en voeten heeft gekregen. Het staat voor een proces wat al langer gaande is en nog altijd verder evolueert. Wie weet groeit Spulleboel ooit uit van groen "blaadje" tot bos.... tot oerwoud of regenwoud.......


Kies bewust, leef je principes en volg je intuitie.... het meeste (kunnen) hebben maakt je écht niet gelukkiger. Het meeste (kunnen) geven is een heel ander verhaal.